Overheid vergoedt de onverzekerde schade in Limburg voor 90%

Normal huis

De watersnood in Limburg heeft gezorgd voor enorme schades. De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat zij een groot gedeelte hiervan zal vergoeden vanuit de Wet tegemoetkoming schade (Wts).

Overstroming van een grote rivier als de Maas is niet of nauwelijks verzekerbaar. Om een gat tussen verzekering en schade door natuurgeweld te voorkomen gaat de Rijksoverheid onverzekerde schade aan woningen en inboedel voor 90% vergoeden. Dit doet zij vanuit de Wet tegemoetkoming schade (Wts). Gedupeerden kunnen hun schade vastleggen met filmpjes en foto’s.
De schade kan vervolgens worden ingediend via de site van Rijksoverheid.

Ontzorging gedupeerden

Kort na de watersnood hebben wij contact gezocht met onze Limburgse leden. Uit hun reacties bleek dat zij erg ongerust waren over de vergoeding van de schade. Als vereniging hebben wij enige tijd geleden, middels een brief en gesprek met het ministerie, al gepleit voor een ruimhartige vergoeding en ontzorging van gedupeerden. Wij zijn blij dat we hen kunnen vertellen dat een groot gedeelte van die zorg weg wordt genomen. Wij houden een vinger aan de pols gedurende het gehele proces.


 

Dit artikel verscheen eerst op De Limburg Krant

Adverteren op LandgraafActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op LandgraafActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Landgraaf
07:00

15° C

Lichte regen

0.45 km/h

95%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief